منو

Loading
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.hospital1kh-is-157.jpglink
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.shabakh1kh-is-157.jpglink

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

ادامه مطلب ...

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستانشعار سال 1394

ادامه مطلب ...

«
»
  1. 0
  2. 1

ده نکته برای ایمنی و بهداشت مواد غذایی

  • نوشته شده توسط بنافی
  • زیر مجموعه: اخبار
  • دسته: جدبد
  • بازدید: 850

ghaza0.jpg

با استفاده از دستورات ساده خانواده خود را از بیماریها محافظت کنید ، این قوانین بطور قابل توجهی خطر بیماریهای ناشی ازآلودگی مواد غذایی را کاهش خواهند داد.



بیشتر اوقات ، اشتباهاتی درنوع طبخ ونحوه نگهداری موجب بروز مسمومیت و آلودگی مواد غذایی می گردد ،تعدادی ازاین اشتباهات عبارتند از:
1 -طولانی بودن فاصله بین تهیه ومصرف غذا
2- نگهداری غذاهای آماده به مدت طولانی دردرجه حرارت مناسب برای رشد باکتریها
3 -عدم استفاده از حرارت کافی
4- آلودگی های ثانویه
5- تماس افراد آلوده با غذا
سازمان جهانی بهداشت درمقابل این اشتباهات توصیه هائی دارد که خطرآلودگی ، بقا وتکثیرعوامل بیماریزا را درغذاها کاهش می دهد.

باتوجه به تعدد فرهنگها ، این قوانین و توصیه ها باید به عنوان مدلی برای راه حل های علمی خاص هرفرهنگ درنظرگرفته شوند . بنابراین مجریان باید این قوانین را با وضعیت کشور خود که شامل عادات خاص تهیه غذا دریک فرهنگ است ، سازگار نمایند .

قوانین طلایی سازمان جهانی بهداشت برای ایمنی وبهداشت غذایی عبارتند از :

1- برای اطمینان از ایمنی غذا ، غذاهای فرآوری شده را انتخاب نمائید .

مصرف بسیاری از مواد غذایی نظیرمیوه ها وسبزیها درحالت طبیعی بهترین توصیه است ولی مواد غذایی دیگر بدون طی مراحل فرآوری ایمن نیستند برای مثال به جای شیرتازه ، شیرپاستوریزه بخرید واگرقدرت انتخاب دارید، ازگوشت ماکیان تازه یا فریز شده ای استفاده نمائید که بوسیله اشعه یونیزان پاستوریزه شده باشند . درهنگام خرید به یاد داشته باشید که فرآوری کردن مواد غذایی برای افزایش ایمنی، همراه با افزایش مدت ماندگاری ابداع شده است . غذاهای معینی مثل کا هو که بصورت خام خورده می شوند احتیاج به شستشو و ضدعفونی دقیق دارند.

2- غذاها راخوب بپزید .

بسیاری از غذاهای خام ، بخصوص گوشت ماکیان ، گوشت قرمز وشیر غیرپاستوریزه معمولا" آلوده به میکروبهای بیماریزا می باشند پخت دقیق آنها می تواند میکروبهای بیماریزا را ازبین ببرد ولی بخاطر داشته باشید که برای رسیدن به این مهم دمای تمام قسمتهای ماده غذایی باید به حداقل 70 درجه سانتیگراد برسد .

3- بلافاصله بعدازپخت غذا را مصرف کنید.

وقتی غذای طبخ شده به اندازه دمای اتاق سرد شود ، میکروبها درآن شروع به تکثیر می کنند هرچه زمان بیشتری سپری شود ، خطر بیشتراست برای رعایت ایمنی ، غذا را بلافاصه بعد از پخت مصرف نمایند .

4- غذاهای پخته را به دقت نگهداری کنید.

اگر مجبورید که غذا را پیشاپیش تهیه کنید یا می خواهید آن را برای مدتی نگهدارید، آن را در مکان گرم نزدیک یا بالای 60 درجه سانتیگراد ( یا در مکان سرد) نزدیک یا زیر 10 درجه سانتیگراد نگهداری نمائید .زمانی که بخواهید غذا را برای مدت 4 یا 5ساعت نگهداری کنید، این قانون اهمیت حیاتی خواهد داشت . بطور کلی غذای کودکان بهتراست که ازقبل تهیه نشود . یکی از اشتباهاتی که موجب بروز مسمومیت های غذایی بی شمار می گردد گذاشتن مقدار زیادی غذای گرم درداخل یخچال است دریک یخچال تقریبا " پر ، غذاها نمی توانند به آن سرعت که باید و شاید سرد شوند . وقتی مغز غذا به مدت طولانی گرم باقی بماند ( یعنی بالای 10 درجه سانتیگراد ) ، میکروبها رشد کرده وبه سرعت تا حد بیماریزایی تکثیرمی یابند

5- غذای پخته را به دقت حرارت دهید .

این راه بهترین روش مبارزه با میکروب هائی است که ممکن است درطول نگه داری رشد کرده باشند . نگهداری مناسب، رشد میکروبها را کاهش می دهد ولی میکروارگانیسم ها را ازبین نمی برد . بنابراین غذا را یکبار دیگر به دقت حرارت دهید به طوری که دمای تمام قسمت های غذا به حداقل 70 درجه سانتیگراد برسد .
6- ازتماس بین غذاهای خام وپخته جلوگیری نمائید .
غذاهای سالم پخته شده می توانند در اثرکوچکترین برخورد با غذاهای خام آلوده شوند این آلودگی ممکن است مستقیم باشد، مثل زمانی که گوشت خام ماکیان با غذای پخته تماس یابد .

7- دستهایتان را به صورت مکرر بشوئید .

قبل از شروع به آماده کردن غذا و همین طور بعد از پایان این کار دستهایتان را به دقت بشوئید خصوصا " بعد از توالت و یا پس ازآماده سازی غذاهای خام مثل ماهی ، گوشت وماکیان ، و اگردر دستهایتان عفونتی وجود دارد قبل از تهیه غذا روی آن را پوشانده وپانسمان نمائید . همچنین به خاطر داشته باشید که حیوانات خانگی مانند سگها ، پرندگان و بخصوص لاک پشت غالبا " ناقل میکروبهای بیماریزای خطرناکی هستند که می توانند از دستهای شما به غذا منتقل شوند .

8- تمام سطوح آشپزخانه را دقیقا" تمیز نگهدارید .

ازآنجایی که غذاها به آسانی آلوده می شوند تمام سطوح مورد استفاده هنگام آماده سازی و تهیه غذا باید دقیقا " تمیز نگهداشته شوند . هرذره غذا ، خرده نان یا لکه ای می تواند یک منبع میکروب باشد . پارچه هایی که باظروف و وسایل آشپزی تماس دارند باید هر روز تعویض وقبل از مصرف دوباره در آب جوشانده شوند . پارچه های جدا برای تمیز کردن زمینها نیز به شستشوی مکرر نیاز دارند.

9- غذاها را ازدسترس حشرات ، جوندگان ودیگرحیوانات دورنگاه دارید.

حیوانات غالبا" حامل میکروبهای بیماریزا هستند که می توانند باعث مسمومیت های غذایی شوند . نگهداری غذا در ظروف درب دار بهترین راه محافظت غذاست .

10- ازآب پاکیزه استفاده نمائید .

وجود آب پاکیزه همان قدر که برای نوشیدن مهم است برای تهیه غذا نیزاهمیت دارد . اگردرمورد آب مصرفی تان شک دارید قبل از اضافه کردن آن به غذا ویا استفاده ازآن برای تهیه یخ ، آن را بجوشانید بخصوص درمورد آب مورد استفاده درتهیه غذای کودک بسیار دقت داشته باشید

نظر خود را اضافه کنید.

0 / 1500 محدودیت حروف
متن شما باید بین 10 تا 1500 حرف باشد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

آخرین اطلاعیه ها و بخشنامه ها

  • 1
  • 2
قبل بعدي

اطلاعیه

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

آزمون اقدامات محیطی ،در ک…

04-05-1394 | بازدید :2048

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله ا... ادامه مطلب

اطلاعیه

اموزش پذیرش دانش اموز در هنرستان کاردانش بهیاری

اموزش پذیرش دانش اموز در …

02-04-1394 | بازدید :3061

اموزش پذیرش دانش آموز در هنرستان کاردانش بهیاری ادامه مطلب

اطلاعیه

انتخابات نظام پرستاری

انتخابات نظام پرستاری

24-03-1394 | بازدید :2682

انتخابات نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

 "آگهی استخدام  89 روزه."

"آگهی استخدام 89 ر…

20-03-1394 | بازدید :3516

  آگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

اطلاعیه

اسامی کاندیدای نظام پرستا…

18-03-1394 | بازدید :2299

اسامی کاندیدای نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام پیمانی

18-03-1394 | بازدید :2606

آگهی استخدام پیمانی ادامه مطلب

اطلاعیه

آزمون غیرحضوری دستورالعمل…

26-09-1393 | بازدید :2872

آزمون غیرحضوری دستورالعمل مدیریت اجرایی پسماندهای ... ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام قراردادی 89 …

06-09-1393 | بازدید :2773

دانلود اگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

تماس با ما

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، جهت تماس با شبکه بهداشت می توانید با موارد زير در ارتباط باشيد .

  • ايران -بوشهر - برازجان
  • 3896 771 917 98
  • mailto:abbaspourasghar@yahoo.com
ورود

ورود به حساب کاربر

نام کاربری
رمز عبور *
بخاطر سپاری رمز عبور
مجوز استفاده از قالب عمومی خلیج فارس براي اين دامنه داده نشده , برای دریافت مجوز قالب بر روی لینک ، ( درخواست مجوز ) کلیک کنید