منو

Loading
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.hospital1kh-is-157.jpglink
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.shabakh1kh-is-157.jpglink

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

ادامه مطلب ...

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستانشعار سال 1394

ادامه مطلب ...

«
»
  1. 0
  2. 1

در مورد خطرات سموم باقي مانده در مواد غذایی و اهمیت مصرف غذای ارگانیک بیشتر بدانیم

  • نوشته شده توسط بنافی
  • زیر مجموعه: اخبار
  • دسته: جدبد
  • بازدید: 3497

این مقاله به مناسبت روز جهانی غذا در مورد اهمیت استفاده از محصولات ارگانیک و خطرات سموم می باشد.

از زماني که استفاده از آفت کش ها در کشاورزي رواج پيدا کرده، آلودگي سهوي مواد غذايي با سموم و يا استفاده نابه جا از آن ها بارها و بارها گزارش شده است و کارشناسان درباره عوارض اين آلودگي ها هشدارهاي زيادي داده اند. به گفته متخصصان اگر تلاش مي کنيم مردم را به سمت مصرف ميوه ها و سبزي هاي تازه و سالم سوق دهيم از سوي ديگر بايد تلاش مضاعفي براي پاک نمودن اين محصولات از سموم دفع آفات نباتي و نظارت بر مراحل کشت و توليد آن ها صورت بگيرد.       
مضرات سموم دفع آفات نباتي        
در مواقع بسياري ميوه ها را قبل از پايان دوره کارنس (زماني که پس از سمپاشي بايد سپري شود تا باقيمانده سم در محصول به حداقل برسد) به بازار مي آورند در نتيجه سم باقي مانده بر روي بافت ميوه ها به تدريج در معده و کبد که وظيفه دفع سموم را برعهده دارد جمع و موجب بيماري هاي مختلف مي شود مواد موجود در کودها که به محصول کشاورزي منتقل مي شود در برخي موارد مي تواند باعث برهم خوردن تعادل بعضي عناصر مورد نياز براي سوخت و ساز طبيعي بدن شود. سمومي که براي دفع آفات گياهي مصرف مي شود بايد مدت معيني روي ميوه و محصولات کشاورزي باقي بماند تا تجزيه شود. اما چون در بسياري از موارد ميوه و محصولات کشاورزي زودتر از وقت معين شده براي عرضه به بازار مصرف، برداشت مي شود مقاديري از سموم در بافت ميوه به صورت تجزيه نشده باقي مي ماند. کارشناسان توصيه مي کنند که ميوه ها را تا حد ممکن با پوست استفاده کنيد چون مواد مغذي قابل توجهي که براي سلامت انسان و جلوگيري از ابتلاي افراد به سرطان روده لازم است در پوست ميوه ها ذخيره مي باشد، اما در حال حاضر به علت وجود سموم مختلف بر روي پوست ميوه ها چنين توصيه اي ممکن است سلامت بدن را به خطر بيندازد و اثرات آن در درازمدت عوارضي را در معده به خصوص کبد ايجاد مي کند. اما آن چه از ظاهر قضيه برمي آيد هنوز تحقيقات جامعي در زمينه تاثير سموم کشاورزي بر بدن مصرف کنندگان صورت نگرفته است و حتي اظهارنظري در مورد اين که آيا در درازمدت امکان ابتلا به سرطان هايي نظير کبد و معده بر اثر مصرف ميوه هايي که دوره کارنس آن ها طي نشده است وجود ندارد.        
سموم شيميايي به چند دسته تقسيم مي شود که دو دسته مهم آن ها عبارتند از سموم سيستماتيک و سموم نفوذي که در صورت استفاده از اين دو دسته در محصولات جاليزي و ميوه ها، اگر دوره خاص طي نشده باشد، به هيچ عنوان با شستن، حرارت دادن و فريز کردن، باقيمانده سموم در محصولات از بين نمي رود و در محصولات کشاورزي و ميوه ها باقي مي ماند. از اين رو، همواره توصيه مي شود استفاده از سموم شيميايي به عنوان آخرين راهکار مبارزه مورد استفاده قرار گيرد. در محصولات گلخانه اي به دليل وجود شرايط مساعد براي رشد و توسعه گياه، چون شرايط مساعدي براي گسترش آفات و عوامل بيماري زا فراهم است، براي جلوگيري از آفات و بيماري نياز به کنترل بيشتر است، ولي متاسفانه کشاورزان به جاي استفاده از راهکارهاي کنترل غيرشيميايي بلافاصله براي کنترل آفات از سموم شيميايي استفاده مي کنند. کنترل آفات، بيماري هاي گياهي و علف هاي هرز، يک امر کاملا تخصصي و مشابه پزشکي است.      
براساس گزارش هاي داخلي شيوع بيش از اندازه بيماري هايي هم چون سرطان دستگاه گوارش، در برخي استان هاي کشور به مصرف بي رويه سموم کشاورزي نسبت داده شده است. آلودگي ها در يک زنجيره پيوسته در حرکت است و از طريق آب آلوده و خاک نامناسب، کودها، سموم، آفت کش ها، به زنجيره غذايي انسان و حيوان وارد مي شود و اگر از حد معيني که استانداردهاي جهاني و ملي تعيين کرده، بيشتر شوند، سلامت را تهديد خواهد کرد.براي مثال، تغذيه مرغ با روغن جامد براي سرعت بخشيدن به وزن گيري و تغذيه دام با نان کپک زده هر کدام به نحوي سلامت مصرف کننده را به خطر مي اندازد.    


کشاورزي ارگانيک           
توليد انواع مواد غذايي مانند ميوه، سبزي و گوشت به روش کاملا طبيعي و بدون استفاده از هرگونه ماده شيميايي نظير کود شيميايي، سموم، حشره کش، قارچ کش، هورمون يا آنتي بيوتيک، روشي است با سابقه اي صدساله که طرفداران زيادي در دنيا پيدا کرده و غذاهايي که به اين روش توليد مي شود، به نام غذاهاي ارگانيک مشهور است. مواد غذايي که اين گونه توليد مي شود، گاهي از نظر شکل ظاهري مطلوب نيست. با اين حال گران تر به فروش مي رسد. اين نوع مواد غذايي به دلايل زياد مشتري مخصوص خود را دارد و روز به روز بر تعداد متقاضيان اين گونه غذاها افزوده مي شود. اين غذاها حتي روش نگه داري مخصوص خود را دارد. به علاوه، هيچ يک از ترکيباتي که در انبار و سردخانه براي نگهداري غذاهاي معمولي استفاده مي شود به اين دسته از مواد غذايي اضافه نمي شود.         
بيش از ۷ هزار نوع افزودني مصنوعي مجاز در غذاهاي معمولي مورد استفاده قرار مي گيرد تا اين غذاها ماندگاري بيشتري داشته باشند و بيشتر از زمان طبيعي قابل نگه داري باشد، طرفداران و حاميان غذاهاي طبيعي يا ارگانيک، بيماري هاي بسياري ازجمله آلرژي ها، مشکلات گوارشي و انواع سرطان ها را به اين ترکيبات مرتبط مي دانند. در اغلب کشورهايي که به طبيعت بکر و سبز علاقه مند هستند و برنامه هاي پيش گيري از ابتلا به بيماري ها به خصوص انواع سرطان هاي پيشرو را دارند بازار عرضه غذاي ارگانيک يا طبيعي وجود دارد. اين مواد غذايي بعضا از نظر شکل ظاهري بدتر از مواد غذايي مشابه است که به طور معمول تهيه مي شود، ولي افرادي که از موضوع آگاهند و به سلامت خود علاقه دارند، تمايل بيشتري براي خريد مواد غذايي سالم و طبيعي دارند، هرچند آن ها را گران تر بخرند.       
استفاده مجاز و معين از هر نوع ماده شيميايي در تمامي مراکز توليد بايد تحت کنترل باشد که خريداراني که مواد غذايي معمولي و غيرارگانيک مصرف مي کنند در معرض خطر قرار نگيرند. در کشور ما اين موضوع مهم تر از توليد غذاي ارگانيک است چون راه درازي براي توليد اين گونه غذاها در پيش است. به هر حال بايد بپذيريم که اين موضوع در ارتباط مستقيم با سلامت شهروندان است اگر در اين زمينه اقدامات کنترلي لازم صورت نگيرد شهروندان با مشکلات جدي در مورد سلامت خود مواجه مي شوند. اين روزها به خوردن ميوه و سبزيجات تازه براي سلامت بيشتر توصيه مي شود اما در شرايط فعلي و در همه شهرهاي ايران کشت ارگانيک بسيار ضعيف و در سطح کمي انجام مي گيرد.

نظر خود را اضافه کنید.

0 / 1500 محدودیت حروف
متن شما باید بین 10 تا 1500 حرف باشد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

آخرین اطلاعیه ها و بخشنامه ها

  • 1
  • 2
قبل بعدي

اطلاعیه

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

آزمون اقدامات محیطی ،در ک…

04-05-1394 | بازدید :2044

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله ا... ادامه مطلب

اطلاعیه

اموزش پذیرش دانش اموز در هنرستان کاردانش بهیاری

اموزش پذیرش دانش اموز در …

02-04-1394 | بازدید :3054

اموزش پذیرش دانش آموز در هنرستان کاردانش بهیاری ادامه مطلب

اطلاعیه

انتخابات نظام پرستاری

انتخابات نظام پرستاری

24-03-1394 | بازدید :2679

انتخابات نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

 "آگهی استخدام  89 روزه."

"آگهی استخدام 89 ر…

20-03-1394 | بازدید :3504

  آگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

اطلاعیه

اسامی کاندیدای نظام پرستا…

18-03-1394 | بازدید :2296

اسامی کاندیدای نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام پیمانی

18-03-1394 | بازدید :2603

آگهی استخدام پیمانی ادامه مطلب

اطلاعیه

آزمون غیرحضوری دستورالعمل…

26-09-1393 | بازدید :2869

آزمون غیرحضوری دستورالعمل مدیریت اجرایی پسماندهای ... ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام قراردادی 89 …

06-09-1393 | بازدید :2769

دانلود اگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

تماس با ما

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، جهت تماس با شبکه بهداشت می توانید با موارد زير در ارتباط باشيد .

  • ايران -بوشهر - برازجان
  • 3896 771 917 98
  • mailto:abbaspourasghar@yahoo.com
ورود

ورود به حساب کاربر

نام کاربری
رمز عبور *
بخاطر سپاری رمز عبور
مجوز استفاده از قالب عمومی خلیج فارس براي اين دامنه داده نشده , برای دریافت مجوز قالب بر روی لینک ، ( درخواست مجوز ) کلیک کنید