منو

Loading
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.hospital1kh-is-157.jpglink
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.shabakh1kh-is-157.jpglink

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

ادامه مطلب ...

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستانشعار سال 1394

ادامه مطلب ...

«
»
  1. 0
  2. 1

ایمنی غذایی از مزرعه تاسفره

  • نوشته شده توسط بنافی
  • زیر مجموعه: اخبار
  • دسته: جدبد
  • بازدید: 2852

mazreh.jpg

مقاله زیر حاوی مطالبی در خصوص شعارسازمان جهانی بهداشت در سال 2015 می باشد .

 

روز جهانی سلامت در سال 2015-( ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره )

همه ساله سازمان جهانی بهداشت یکی از اولویت هاي مربوط به سلامت عمومی جهان را به عنوان موضوع روز بهداشت جهانی در 7 آوریل انتخاب می نماید که مصادف با روز تاسیس سازمان می باشد، موضوع روز بهداشت جهانی سال 2015 ایمنی غذا است که طیف وسیعی از مخاطبان که تمامی مردم کره زمین از جمله سهامداران بسیاري ، شامل دولت، جامعه مدنی، بخش خصوصی و سازمانهاي بین دولتی را تحت تاثیر قرار می دهد.


ایمنی غذا زیربنا کار محسوب می شود اما امنیت غذایی مقوله متمایزي است . ایمنی غذایی یکی از اقدامات سلامت عمومی محسوب می شود که به بحث حمایت از مصرف کنندگان از مخاطرات مسمو میت غذایی و بیماري هاي حاد و مزمن ناشی از غذا می پردازد . مواد غذایی ناسالم می تواند طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی را به همراه بیاورد که ازجمله آنها می توان: اسهال، بیماري هاي ویروسی (اولین موارد ابتلا به ابولا مربوط به گوشت آلوده حیوان وحشی که در جنگل هاي آفریقا زندگی می کند-بوده است) مشکلات باروري و رشد و نمو) سرطانها را نام برد؛ بنابراین ایمنی مواد غذایی یک پیش نیاز براي امنیت غذا محسوب می شود.
تهدید هاي جدید ایمنی مواد غذایی هر روزه در حال ظهور است. تغییرات در تولید،توزیع و مصرف مواد غذایی (یعنی کشاورزي متراکم، جهانی شدن تجارت مواد غذایی،تهیه غذا انبوه و غذاهاي خیابانی)، تغییرات محیط زیست؛ باکتريها و سموم جدید و در حال ظهور ، مقاومت ضدمیکروبی، همگی خطر آلودگی مواد غذایی را افزایش می دهند.
البته افزایش سفرها و تجارت نیز احتمال آلودگی مواد غذایی را زیاد می کند.سازمان جهانی بهداشت در روز سلامت سال 2015 با هدف یاري رسانی و تشویق کشورها براي پیشگیري ، شناسایی  و پاسخ به شیوع بیماري هاي ناشی از مواد غذایی، مجموعه استاندارهاي بین الملی غذا، راهنماها و روش هاي اقدام پوشش دهنده تمامی غذاهاي اصلی فعالیت می کند.

باتوجه به آنکه ایمنی غذا مسئله چند بعدي و مسئولیت مشترکی محسوب می شود ؛آن سازمان از تمامی بخش هاي خارج از حوزه سلامت عمومی (یعنی کشاورزي ، تجارت ، بازرگانی،سازمان محیط زیست و موسسه ء استاندارد) دعوت می نماید تا در این بسیج مشارکت کنند و حمایت آژانس ها و سازمان هاي ی بن الملی و منطقه اي اصلی و فعال در عرصه غذا ،اورژانس و آموزش را کسب نمایند

 تا چه حد در مورد غذاي خود اطلاعات دارید؟
1- هنگام خرید و تهیه غذا برچسب ها را بخوانید.
2- در مورد خطرات میکروبیولوژیکی و شیمیایی منطقه خود، اطلاعات کسب کنید.
3- در مورد مراقبت هاي لازم هنگام تهیه غذا و خطرات ناشی از تهیه نادرست غذاها اطلاعات کسب کنید.(به عنوان مثال گوشت مرغ خام)
4- نحوه آماده سازي و ذخیره سازي مواد غذایی فرهنگ هاي دیگر را فرابگیرید
5- در هنگام تهیه و آماده سازي غذا از دستورالعمل پنج گانه سازمان جهانی بهداشت در خصوص غذاي ایمن پیروي کنید.( پاکیزه باشید،غذاي خام و پخته را جدا کنید ،اجازه بدهید مواد غذایی کامل پخته شوند ،غذا را با حرارت ایمن طبخ کنید، از مواد غذایی خام وآب سالم استفاده نمایید)
6- از پخت بیش از اندازه مواد غذایی اجتناب کنید.هنگام سرخ کردن، کبابی نمودن یا طبخ غذا حد تعادل راحفظ کنید؛ پخت بیش از اندازه مواد باعث تولید مواد شیمیایی سمی می شود.
7-در آشپرخانه خود، مواد شیمایی را در محل امنی قرار دهید.
8-از محفظه هایی که در ابتدا حاوي مواد شیمایی بوده اند جهت نگهداري مواد غذایی استفاده نکنید.
9- در هنگام فروش مواد غذایی در بازار ازشیوه هاي ارائه غذاي ایمن استفاده نمایید.
10- از دستورالعمل پنج گانه سازمان جهانی بهداشت جهت تولید سبزیجات و میوه ها ایمن پیروي کنید .(بهداشت شخصی را رعایت کنید ، زمین هاي کشاورزي را از آلودگی هاي فضولات حیوانات حفظ کنید،ازفاضلاب تصفیه شده استفاده نمایید ، بحران هاي آب جهت آبیاري را ارزیابی و مدیریت نمایید ، تجهیزات
انبارداري و کشت را خشک و پاکیزه نگهدارید.)
اقدامات بهداشتی را به افراد جامعه خود بیاموزید.
انتخاب هاي سالم / عاقلانه
1- مراقبت ویژه اي را در زمان تهیه غذا براي زنان باردار، کودکان، افراد مسن و بیماران (کسانی که دچارضعف سیستم ایمنی هستند )لحاظ نمایید.
2- زمانی که از غذاي دست فروشان خیابانی یا بوفه هتل ها و رستوران ها استفاده می کنید حتما اطمینان حاصل نمایید که غذاي پخته شده با مواد غذایی خام که می تواند آلوده باشد؛ تماس پیدا نکند.
3- اطمینان حاصل کنید غذایی که می خورید در شرایط بهداشتی مناسب نگهداري شده باشد.(حتما تمیز، کاملا پخته شده باشد و در درجه حرارت مناسب نگهداري شود، یعنی در محفظه هاي گرمایشی یا سرمایشی /روي یخ)
4- هنگام خرید گوشت،مرغ، ماهی و صدف را به دور از سبد خرید مواد غذایی خود نگه دارید و از کیسه
هاي جداگانه براي حمل و نقل آن استفاده نمایید.
5- هنگام مراجعه به بازارهاي مواد غذایی، بیاد داشته باشید که دام هاي زنده می تواند بیماري هایی متعددي را منتقل کنند. از دست زدن و یا از تماس نزدیک با این دام ها و یا حیوانات اجتناب کنید.
6- هنگامی که هر گونه شکی در مورد ایمنی آب آشامیدنی وجود دارد، قبل از نوشیدن آنرا ج بو ا شنید و یا
تصفیه نمایید.
از خوردن غذا لذت ببرید
1- تهیه غذاي ایمن را اولویت اصلی خود قرار دهید تا از بیماري هاي ناشی از مواد غذایی پیشگیري نموده و ازحفظ سلامت خانواده و جامعه و ایمنی غذایی که مصرف می کنید، اطمینان حاصل نمایید..
2- خوردن غذا ایمن، مغذي و سالم انرژي لازم هر شخص جهت لذت بردن از یک زندگی سالم و فعال را تامین می کند.
3- غذا خوردن در کنار یکدیگر بودن را به ارمغان می آورد. با مواد غذایی مغذي، امن و سالم لحظه هاي خوبی را داشته باشید.
4- مواد غذایی به ما فرصت یادگیري،کسب تجارب جدید و قدردانی از فرهنگهاي غذایی سایرملل را فراهم می آورند.
5- مواد غذایی، پخت و پز، و غذا خوردن نقش محوري را در فرهنگ هاي مختلف دارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 / 1500 محدودیت حروف
متن شما باید بین 10 تا 1500 حرف باشد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

آخرین اطلاعیه ها و بخشنامه ها

  • 1
  • 2
قبل بعدي

اطلاعیه

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

آزمون اقدامات محیطی ،در ک…

04-05-1394 | بازدید :2048

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله ا... ادامه مطلب

اطلاعیه

اموزش پذیرش دانش اموز در هنرستان کاردانش بهیاری

اموزش پذیرش دانش اموز در …

02-04-1394 | بازدید :3061

اموزش پذیرش دانش آموز در هنرستان کاردانش بهیاری ادامه مطلب

اطلاعیه

انتخابات نظام پرستاری

انتخابات نظام پرستاری

24-03-1394 | بازدید :2682

انتخابات نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

 "آگهی استخدام  89 روزه."

"آگهی استخدام 89 ر…

20-03-1394 | بازدید :3516

  آگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

اطلاعیه

اسامی کاندیدای نظام پرستا…

18-03-1394 | بازدید :2299

اسامی کاندیدای نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام پیمانی

18-03-1394 | بازدید :2606

آگهی استخدام پیمانی ادامه مطلب

اطلاعیه

آزمون غیرحضوری دستورالعمل…

26-09-1393 | بازدید :2872

آزمون غیرحضوری دستورالعمل مدیریت اجرایی پسماندهای ... ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام قراردادی 89 …

06-09-1393 | بازدید :2773

دانلود اگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

تماس با ما

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، جهت تماس با شبکه بهداشت می توانید با موارد زير در ارتباط باشيد .

  • ايران -بوشهر - برازجان
  • 3896 771 917 98
  • mailto:abbaspourasghar@yahoo.com
ورود

ورود به حساب کاربر

نام کاربری
رمز عبور *
بخاطر سپاری رمز عبور
مجوز استفاده از قالب عمومی خلیج فارس براي اين دامنه داده نشده , برای دریافت مجوز قالب بر روی لینک ، ( درخواست مجوز ) کلیک کنید