منو

Loading
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.hospital1kh-is-157.jpglink
http://www.tooz.ir/modules/mod_image_show_kh4/cache/stories.MomentNews.shabakh1kh-is-157.jpglink

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

بیمارستان شهید گنجی شهرستان دشتستان

ادامه مطلب ...

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستانشعار سال 1394

ادامه مطلب ...

«
»
  1. 0
  2. 1

تغذیه بیماران قلبی و عروقی

  • نوشته شده توسط بنافی
  • زیر مجموعه: اخبار
  • دسته: جدبد
  • بازدید: 2483

ghalb.jpg

یکی از مهمترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی -عروقی اصلاح رژیم غذایی است .

 

تغذیه بیماران قلبی -عروقی

بيماري هاي قلبي عروقي يكي از دلايل اصلي مرگ و مير در دنيا است. همچنین شايع ترين علل مرگ و مير در كشور ما نیز بیماری هاي قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات می باشد که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است. امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پركالري مصرف می کنند و از طرفی تحرک بدنی آنان نیز کمتر از گذشته شده است. بنابراین یکی از مهمترين مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری هاي قلبی – عروقی اصلاح رژیم غذایی است.

عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی- عروقی:
اختلال در چربي هاي خون (بالا بودن سـطح کلسترول خون)
کم تحرکی • چاقی
فشار خون بالا • استعمال دخانیات
رژیم غذایی نامناسب
استرس و فشارهاي روحي و رواني
توصیه های تغذیه ای موثر در پيشگيری و كنترل عوامل خطر بيماری های قلبی– عروقی
1. تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه
تعادل به معني مصرف مقادير كافي از مواد غذايي مورد نياز براي حفظ سلامت بدن مي باشد و تنوع يعني مصرف انواع مختلف مواد غذايي كه در پنج گروه اصلي غذايي (گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، گروه ميوه ها و سبزی ها) معرفي مي گردند.

2. کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذايی
- غذاها تا حد امكان به صورت آب پز، بخارپز يا كبابي مصرف شود.
- از سرخ کردن زیاد غذا خودداری گردد.
- مصرف غذاهاي سرخ شده، سوسيس، كالباس، خامه، چيپس، پفك، سس ها، مغز، دل و قلوه، كله و پاچه در برنامه غذایی کاهش یابد.
- پوست مرغ و چربي هاي قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ جدا شود و از قسمت هاي كم چرب گوشت ها استفاده شود.
- از گوشت هاي كم چرب مثل مرغ و ماهي به جاي گوشت قرمز استفاده شود.
- حداقل دو بار در هفته ماهي مصرف كنيد. چربي موجود در ماهي از نوع چربي هاي مفيد است. به جای سرخ کردن ماهی آن را به شکل بخارپز و یا تنوری استفاده کنید
- از انواع لبنيات کم چرب مثل شير، ماست و پنير استفاده شود.
- از مصرف پيه و دنبه كه حاوي چربي هاي اشباع هستند خودداري كنيد.
- از مغزهایی مثل گردو، فندق و بادام كه داراي چربي هاي مفيد هستند به مقدار مناسب استفاده كنيد.
3. توجه به نوع روغن مصرفي
- از روغن های مايع مانند روغن زيتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حيواني و روغن نباتی جامد (براي پيشگيری از افزايش كلسترول خون) استفاده گردد.
- از مصرف غذاهای سرخ كرده پرهیز شود و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده شود. زیرا روغن جامد هيدروژنه حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهای چرب ترانس است كه خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزايش می دهد.
- مصرف روغن زيتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی متعادل باشد.
- از روغن هاي مايع معمولي (غير سرخ كردني) و روغن زيتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نشود.

4. کاهش مصرف مواد قندی

- مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته اي مانند برنج، ماكارونی، شيريني،کیک، شكلات، مربا، عسل، نوشابه ها باعث افزايش وزن، بالا رفتن فشارخون و چربي خون شده و منجر به بروز بيماري هاي قلبي عروقي مي شود. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه آنان خودداری نمود.
- از ميوه هاي تازه بجاي شيريني و شكلات به عنوان ميان وعده استفاده شود.
- از دوغ كم نمك و بدون گاز، آب و آب ميوه هاي طبيعي بجاي نوشابه هاي گازدار مصرف گردد.
- از مصرف زیاد قند و شكر همراه با چاي خودداری گردد.
توجه: در مصرف كشمش و خرما هم اگر زياده روي شود منجر به افزايش كالري دريافتي و چاقي خواهد شد.

5. كاهش مصرف نمك
- مصرف نمك به هنگام تهيه و طبخ غذا کاهش یابد و از نمكدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نگردد.
- از مصرف غذاهاي كنسرو شده و بسياري از موادغذايي بسته بندي شده آماده به دلیل دارا بودن مقادير زيادي نمك خودداری شود.
- از مصرف بيش از اندازه غذاهاي شور مثل ماهي دودي، آجيل شور، چيپس، پفك، انواع شور، سوسيس و كالباس خودداری گردد.
- از سبزي هاي تازه، سير، ليموترش تازه، آب نارنج، آويشن، شويد و... براي بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك استفاده شود.

6. افزايش مصرف فیبر
فيبرها تركيباتي هستند که در ديواره سلول هاي گياهان
مثل سبزي ها، ميوه ها، سبوس، غلات کامل،
حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فيبرها خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را كاهش مي  دهند و همچنين از يبوست پيشگيري مي كنند.

7. افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی روزانه

- ميوه ها و سبزي ها در پيشگيري از بيماري هايي نظير بيماري هاي قلبي – عروقي و برخي از انواع سرطان ها به خصوص سرطان هاي سيستم گوارشي و یبوست موثرند.
- بنابراین مصرف 5-3 واحد از ميوه ها و سبزي ها در برنامه غذايي روزانه توصيه مي شود.
- در برنامه غذایی روزانه سبزي ها يا سالاد (كاهو، كلم، گوجه فرنگي، خيار، هويج، فلفل دلمه اي سبز و ...) همراه با غذا مصرف شود.
- ميوه هاي تازه بعنوان ميان وعده مصرف گردد.
- به جاي تنقلات تجاري كه ارزش غذايي کمی دارند از خشكبار (برگه زردآلو، كشمش و ...) و سبزي هاي تازه (هويج، گل كلم، خيار، گوجه فرنگي و ...) به عنوان ميان وعده استفاده شود.

همچنين براي داشتن قلب سالم:
1. فعاليت بدني، ورزش منظم متناسب با سن و شرايط جسمي خود را فراموش نكنيد. روزانه حداقل 30 دقيقه پياده روي كنيد.
2. استرس و فشارهاي رواني يكي از عوامل ابتلا به بيماري هاي قلبي است، روش هاي كنترل و برخورد مناسب با استرس را ياد بگيريد.

نظر خود را اضافه کنید.

0 / 1500 محدودیت حروف
متن شما باید بین 10 تا 1500 حرف باشد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

آخرین اطلاعیه ها و بخشنامه ها

  • 1
  • 2
قبل بعدي

اطلاعیه

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا

آزمون اقدامات محیطی ،در ک…

04-05-1394 | بازدید :2115

آزمون اقدامات محیطی ،در کنترل بیماریهای منتقله ا... ادامه مطلب

اطلاعیه

اموزش پذیرش دانش اموز در هنرستان کاردانش بهیاری

اموزش پذیرش دانش اموز در …

02-04-1394 | بازدید :3119

اموزش پذیرش دانش آموز در هنرستان کاردانش بهیاری ادامه مطلب

اطلاعیه

انتخابات نظام پرستاری

انتخابات نظام پرستاری

24-03-1394 | بازدید :2726

انتخابات نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

 "آگهی استخدام  89 روزه."

"آگهی استخدام 89 ر…

20-03-1394 | بازدید :3604

  آگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

اطلاعیه

اسامی کاندیدای نظام پرستا…

18-03-1394 | بازدید :2346

اسامی کاندیدای نظام پرستاری ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام پیمانی

18-03-1394 | بازدید :2652

آگهی استخدام پیمانی ادامه مطلب

اطلاعیه

آزمون غیرحضوری دستورالعمل…

26-09-1393 | بازدید :2927

آزمون غیرحضوری دستورالعمل مدیریت اجرایی پسماندهای ... ادامه مطلب

اطلاعیه

آگهی استخدام قراردادی 89 …

06-09-1393 | بازدید :2840

دانلود اگهی استخدام قراردادی 89 روزه ادامه مطلب

تماس با ما

شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، جهت تماس با شبکه بهداشت می توانید با موارد زير در ارتباط باشيد .

  • ايران -بوشهر - برازجان
  • 3896 771 917 98
  • mailto:abbaspourasghar@yahoo.com
ورود

ورود به حساب کاربر

نام کاربری
رمز عبور *
بخاطر سپاری رمز عبور
مجوز استفاده از قالب عمومی خلیج فارس براي اين دامنه داده نشده , برای دریافت مجوز قالب بر روی لینک ، ( درخواست مجوز ) کلیک کنید